Все още не е достигната правилната формулировка за разхлабване на

...
 Все още не е достигната правилната формулировка за разхлабване на
Коментари Харесай

Мутафчийски: И рискови пациенти оздравяват

 

Все още не е достигната вярната дефиниция за разхлабване на ограниченията в България. По-важен е потенциалът на здравните заведения, който към този момент у нас е доста добър. Това сподели ген.-майор Венцислав Мутафчийски в изявление за Българска национална телевизия.

" Пикът на болестта в действителност е към Великден и се резервира тази наклонност. Обяснението е, че имаше неспазване на ограниченията към Цветница. Сега, може би, щяхме доста по-смело да приказваме какви са бъдещите проекти за разхлабване на ограниченията, само че това всеобщо пътешестване в действителност ни изненада. Толкова доста пъти обяснявахме какво е ковид, какъв брой е рисков и се изненадах, че хората не го схванаха ", съобщи Мутафчийски.

По думите му, българите сме имали невероятното благополучие, заради сложни аргументи, да бъдем едва наранени от епидемията. Той добави, че повече от 100 жители от китайски генезис са се прибрали след тяхната Нова година, като сами са се сложили под карантина и не е имало нито един болен.

" В никакъв случай не е предписание, че в случай че хора с хронични болести като диабет, астма и хипертония се заразят с короновирус, не могат да бъдат излекувани. Те са рискови пациенти, развият по-тежки форми на заболяването и някои загинат, само че не е наложително. Най-възрастния пациент, който изписахме, е жена на 86 години с голям брой съпътстващи болести ", изясни Мутафчийски.

Той разяснява и трагичния пътен случай, при който почина през вчерашния ден журналиста Милен Цветков, като показа, че е разговарял с него преди 2-3 дни. " Покани ме в неговото предаване. Толкова нелепа гибел.. съзнанието отхвърля да го одобри. Изказвам съболезнования на околните на Милен Цветков и на цялата журналистическа колегия ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР